BODYPOSITIVE

Geplaatst door wannabefriends | 21-09-2020

Onzekerheid en bodypositive

Wat is dat toch met die onzekerheid over ons lichaam. Dat stemmetje in je hoofd dat weer iets te klagen heeft over je eigen lichaam. Waarom kunnen we die knop niet gewoon uitzetten en vooral met veel trots naar onszelf kijken, want dat ben je echt waard! We zijn allemaal anders, we hebben allemaal een eigen karakter en dat is wat je zo mooi maakt.

 

 

Imperfect perfect

Imperfecties, niemand is perfect . Maar waarom zou je perfect willen zijn? Vaak zitten de gedachtes alleen in ons hoofd en zijn we het zelf die negatief zijn, niet de ander. We maken vooral onszelf gek met die negativiteit. Probeer die gedachtes om te zetten naar iets positiefs!

 

Accepteer

Weet je wat je een nog mooier mens maakt? Als je naar jezelf in de spiegel kijkt en met trots kan zeggen: “ja, dit ben ik en ik ben prachtig zoals ik ben!” Dat je vertrouwen uitstraalt en zeker bent over wat je doet en wie je bent. Accepteer en omarm je lijf, ook je mindere kanten. Maak dit tot jouw sterke kant! Als jij zelfvertrouwen uitstraalt en écht accepteert wie je bent, dan hebben andere daar ook niks meer over te zeggen en vinden. We moeten onszelf op nummer 1 zetten, niet kijken naar wat een ander meer of minder heeft, maar vooral kijken naar wat we wél hebben en wat onszelf sterk maakt. Sta rechtop, borst vooruit en vooral lekker die lippen getuit. Laat jezelf zien, laat zien dat je het waard bent!

 

Verander de negativiteit

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, even die knop omzetten en ineens vol zelfvertrouwen kijken naar je lichaam. Als je jarenlang onzeker bent geweest en niet blij met jezelf, dan doe je dit niet van de ene op de andere dag. Geef jezelf de tijd om hier anders naar te leren kijken. Schrijf iedere dag iets op van jezelf wat je mooi vindt, wat jou sterk maakt, een prachtige persoon, een mooie vrouw.
Je kunt ook ergens in huis, waar je vaak langsloopt of bent, een quote of een bericht aan jezelf ophangen. Zorg ervoor dat je dit iedere dag hardop zegt. Het klinkt misschien gek, maar het kan je echt even een boost geven! Want als je iets hardop tegen jezelf zegt, komt het meer binnen en verwerken je hersenen het anders dan alleen maar lezen. Probeer het maar eens, het werkt echt!

Bijvoorbeeld deze:

“Je bent een prachtige vrouw, precies zoals je bent”.

 

Summerbody? Goede voornemens?


We kennen allemaal wel weer dat moment op 1 januari en net voor de zomer. De goede voornemens om af te gaan vallen en voor de zomer weer ineens vol aan de bak te gaan trainen en amper eten om in die strakke bikini te kunnen passen. Maar lieve vrouwen, waarom doen we dat onszelf aan? Waarom is er zoveel onzekerheid als het gaat om gewicht, kledingmaat en badkleding in de zomer? Het is heel makkelijk gezegd, maar echt we moeten er schijt aan hebben wat een ander misschien wel niet denkt. Want het is ook nog eens zo dat je niet kunt weten wat de ander denkt. Het gaat erom dat je lekker geniet van het leven, JOUW leven en in de zomer van het strand, het weer, vitamine D en een hoop plezier met vriendinnen, familie en eventueel je gezin. Ik zou zeggen dat het belangrijkste voornemen is, dat je gelukkig en gezond bent en dat je geniet van je gezin, familie en vrienden en het leven. Dat je tijd vrij maakt om contact te maken met de mensen om je heen, want dat is belangrijk!

 

Opdracht: Schrijf op waarom jij TROTS bent op jezelf.

 

Iedereen is het waard om te stralen! Wees trots op jezelf, omarm jouw lijf, accepteer een ander en geniet van het leven!

 


 

Dit artikel is geschreven door Moniek Herkert. Deze enthousiaste en van oorsprong, gezellige Brabantse houdt van creatief bezig zijn, veel schrijven en andere mensen leren kennen. Met haar blogs wil ze graag mensen inspireren en informeren en dat met een dosis humor. Vindt je het leuk om met Moniek in contact te komen? Stuur haar dan hier een berichtje!