6 TIPS OM ELKAAR TE HELPEN

Geplaatst door wannabefriends | 16-03-2020

We kunnen er niet meer om heen,het coronavirus is in Nederland aardig om zich heen aan het grijpen.Inmiddels komen steeds meer mensen in quarantaine te zitten en blijven we massaal binnen.

Helaas betekent dit ook dat er vele mensen eenzaam en alleen thuis zitten totdat bijvoorbeeld de (klein) kinderen weer op bezoek mogen komen.

Iedereen blijft zo veel mogelijk bij elkaar uit de buurt waardoor het ons een goed plan lijkt om in deze situatie juist mensen(veilig )met elkaar te verbinden!

Hoe kunnen we er toch voor elkaar zijn?

1. ONTMOET VRIENDINNEN ONLINE

Juist in deze tijd is het fijn om toch wat sociale contacten op te kunnen doen. Wij zien dat ons platform de afgelopen dagen enorm is gegroeid in het aantal leden. Dit betekent dat er vele vrouwen behoefte hebben aan wat gezelligheid maar dan vanuit huis. Ken jij iemand die wel wat gezelligheid kan gebruiken? Een eenzame oudere? Vertel dan van ons platform! Iedereen kan zich deze hele maand gratis aanmelden en een eigen profiel maken. Kom gemakkelijk in contact met andere vrouwen bij jou uit de buurt met dezelfde leeftijd en interesses. Dit zonder ervoor de deur uit te moeten! Is deze crisis straks weer voorbij? Dan heb je er als het goed is een aantal gezellige vriendinnen bij, waar je gezellig mee op pad kunt gaan. Win – win!

2. BOODSCHAPPEN

Ken jij mensen die op dit moment niet de deur uit kunnen om boodschappen te doen? Help hun dan door wat extra eten mee te nemen wanneer je zelf boodschappen haalt. Een kleine moeite, maar er zullen vele mensen je dankbaar zijn! Op Facebook circuleren er verschillende Facebook groepen waar je je hulp kunt aanbieden

3. MAAK WAT EXTRA ETEN

Ben je zelf niet in de gelegenheid om extra boodschappen mee te nemen? Dan kun je altijd wat extra eten maken en dit voor de voordeur zetten. Wij zagen al hele mooie initiatieven voorbij komen m.b.t. bijvoorbeeld pannen soep. Mensen die verse pannen soep staan te maken om vervolgens langs te brengen bij diegene die het nu hard kunnen gebruiken. Je kunt natuurlijk ook denken aan smoothies, broodjes of gewoon een lekker stuk appeltaart. Daar knapt iedereen van op! ;-)

4. LAAT DE HOND VOOR EEN ANDER UIT

Je zou het bijna vergeten maar honden kunnen niet in quarantaine gehouden worden. Deze moeten toch echt even hun behoefte doen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je doodziek op bed ligt je niet in staat bent om met de hond naar buiten te gaan. Liever niet zelfs! Deze mensen zouden het enorm fijn vinden als je hun trouwe viervoeter gezellig even mee op sleep touw neemt. Op deze manier haal je zelf ook nog even lekker een frisse neus.

5. PAS OP ELKAARS KINDEREN

Hebben jullie nergens last van? Je bent niet aan het hoesten, je hebt geen koorts, je bent niet verkouden, hebt geen hoofdpijn en ook geen keelpijn? Met andere woorden: je voelt je kern gezond? Dan zouden jullie elkaar kunnen helpen door even op de kinderen te passen wanneer nodig. Wanneer de kinderen thuis zijn is thuis werken bijvoorbeeld een behoorlijke klus. Pas een aantal uurtjes op zodat de andere wat werk gedaan krijgt en wissel dit af. Let wel op: doe dit echt alleen wanneer de nood hoog is.

6. HELP DE ONDERNEMERS

Vele ondernemers krijgen nu een grote klap te verwerken. Denk eens aan de restaurant houders die geen inkomsten meer binnen krijgen. De kapsalons waar alle klanten af zeggen. Het is niet niks, 3 weken overleven zonder inkomsten. Jij kunt hun hierbij helpen! Bestel bijvoorbeeld online eten bij de restaurants die ook bezorgen, koop een voucher bij de plaatselijke kapsalon welke je hopelijk in april weer kunt inleveren.. Of maak schaamteloos re clame! Zorg dat de ondernemer een groter bereik krijgt waar hij later weer van kan profiteren!

Fotocredits: Photo by Lisa Fotios from Pexels