LEKKER ETEN

Geplaatst door wannabefriends | 16-09-2020

Wie herkent het niet? Je staat in de supermarkt en staat maar na te denken wat je nu weer moet maken. Je pakt vaak dezelfde dingen bij gebrek aan inspiratie, tijd en zin. Je wilt gewoon zo snel mogelijk klaar zijn met boodschappen doen en vult je kar met wat je kent. Soms zit je zo vast in een bepaald eetpatroon. Je wilt wel wat nieuws proberen, maar hoe dan en waar haal je de inspiratie vandaan? Wissel eens met vrienden of familie jullie favorieten recepten uit! Succes gegarandeerd!

Gezond eten is ook leuk en lekker

Gezond eten, het kan zo makkelijk en leuk zijn om te maken, maar vooral ook super lekker! Daarentegen is het gewoon wel een feit dat gezond beter is dan ongezond, dus we kunnen wellicht daarin wat helpen! Het hoeft écht niet altijd gezond, neem gerust eens iets lekkers te snacken, een ongezond tussendoortje, een bakje patat of iets anders. We hebben allemaal ook lekkere trek en eens zin iets ongezonds. Iedereen heeft zo ook zijn eigen smaak en de een vindt het wel lekker en de ander niet, maar wellicht leuk om het uit te proberen en thuis zelf ook op zoek te gaan naar wat jij kunt maken met gezonde ingrediënten!

 

Ontbijt, lunch, avondeten en snacks

Je kunt voor ieder moment van de dag wel iets leuks en gezond maken. Het hoeft echt niet altijd gezond, maar kijk wat bij jou past en wat je lekker vindt. Het ontbijt hoeft bijvoorbeeld echt niet altijd alleen maar te bestaan uit een boterham met pindakaas, jam, worst of iets anders. Er zijn zoveel mogelijkheden en andere opties. Ditzelfde geldt ook voor de lunch. Hoe leuk is het om hiermee te experimenteren en af te wisselen. Niks is zo saai als iedere dag hetzelfde meenemen naar werk en eten. Maak van iedere maaltijd weer een feestje en verras jezelf! Het is ook beter om vaker wat minder te eten, dan 3 keer op een dag heel veel. Verspreid het wat meer, dit is beter voor de spijsvertering en je lichaam heeft zo niet van die schommelingen in suikers.

 

Goedemorgen!

Een goed ontbijt in de morgen is erg belangrijk. Zorg dat je fris en met energie aan de dag kunt beginnen. Begin je dag bijvoorbeeld met een lekkere kom havermout met fruit, of yoghurt met fruit. Je kunt ook een combinatie maken van fruit, havermout en yoghurt. Zo combineer je verschillende voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft en start je jouw dag goed. Een gebakken ei met groente is ook erg lekker en makkelijk te maken. Als je groente al de avond ervoor snijdt, dan hoef je het alleen maar bij elkaar in de pan te gooien en dan is het zo klaar! Er zijn ook veel mensen die de dag beginnen met een smoothie. Sommige smoothies kun je prima de avond ervoor al klaarmaken en dan de ochtend erna drinken en ook meenemen naar werk! Makkelijk, handig en super lekker gezond!

 

Tijd voor een snack!

Tussen het ontbijt en de lunch is het goed om in ieder geval even iets kleins te eten. Een stuk fruit kan natuurlijk prima, maar je kunt ook hier weer een feestje van maken. Een stuk bananenbrood, smoothie, neem zelfgemaakte groente of kippensoep mee. Hierin kun je ook echt wel variëren. Maak hapjes met schijven komkommer met brie en walnoot of mozzarella, tomaat en basilicum kan ook! Er zijn zoveel leuke recepten online te vinden voor een leuk en lekker tussendoortje!

 

Goedemiddag!

Wie heeft er al gehoord van een bietenwrap? Echt, dit ziet er zo feestelijk en vrolijk uit, maar is ook nog eens lekker en super gezond! Vul de wrap bijvoorbeeld met een lekkere sla, kip, noten en geitenkaas en smullen maar! Een quinoa salade vult goed en is erg smakelijk! Het is weer eens iets anders dan die 6 boterhammen! Mix de quinoa bijvoorbeeld met komkommer, tomaat, paprika, feta, walnoten, wat yoghurt en knoflook en je hebt een heerlijke salade!

 

Goedenavond!

Sluit de dag af met een goed diner. Het kan soms best lastig zijn om iets te verzinnen, niet in herhaling te vallen en naast alle drukte nog in de keuken te staan, maar gun jezelf een goed diner!

We weten allemaal dat afwisseling van aardappelen, vlees/vis en groeten goed is. Maar je hoeft echt niet elke dag een AVG te eten hoor! Ga de wereld over en kijk rond wat voor wereldse recepten er zijn. En heb je doordeweeks geen tijd om iets nieuws uit te proberen, gebruik daar de weekenden dan voor. Nodig wat familie of vrienden uit en ga gezellig tafelen en uitgebreid koken. Super leuk en lekker genieten.
Ga op avontuur, onderzoek wat bij jou past, wat je lekker vindt en trakteer jezelf elke dag!

 

 


 

Dit artikel is geschreven door Moniek Herkert. Deze enthousiaste en van oorsprong, gezellige Brabantse houdt van creatief bezig zijn, veel schrijven en andere mensen leren kennen. Met haar blogs wil ze graag mensen inspireren en informeren en dat met een dosis humor. Vindt je het leuk om met Moniek in contact te komen? Stuur haar dan hier een berichtje!