TIJD VOOR JEZELF

Geplaatst door wannabefriends | 05-09-2020

Moment voor jezelf

Heerlijk even een moment nemen voor jezelf. Maar wacht even, je moet werken, wassen, huis schoonmaken, koken, misschien ook wel kinderen ophalen van school en verzorgen. Hoe en waar haal je nu die tijd vandaan dan? Tijd voor jezelf vrijmaken is erg belangrijk. Zit jij goed in je vel, dan straal je positiviteit, rust en zelfvertrouwen uit en je krijgt er zoveel voor terug. We worden vaak geleefd en het moet allemaal snel, snel en nog eens snel. We vliegen onszelf voorbij en dat heeft ook zijn uitwerking op jouw lichaam.

 

Iedere dag minstens één uur!

Het is echt nodig om je hoofd even tijd te geven om te rusten, leeg te maken en weer op te laden voor een nieuwe dag met nieuwe indrukken en informatie. We vergeten onszelf snel en dat moet echt veranderen! Vanaf nu neem je iedere dag zeker één uur voor jezelf! Jazeker, je leest het goed, iedere dag een uur voor jezelf! Klinkt dat niet heerlijk? Ga lekker in bad, lees een goed boek, wees creatief, ga sporten of iets anders waar jij van kunt ontspannen. Wil je helemaal in de relaxmodus en jezelf echt verwennen? Ga dan voor een gezichtsmasker! Leg jezelf echt even lekker in de watten.

 

Verzorging van je huid

Onze huid heeft veel te verduren. UV straling, make-up lagen, stof en vervuiling in de lucht, steden, allemaal invloeden van buitenaf die ervoor kunnen zorgen dat jouw huid niet meer zo straalt, zacht is en er gezond uitziet. Misschien heb je ook wel wat wallen, donkere kringen onder je ogen, wat rimpeltjes of onzuiverheden. Een masker kan je huid echt zo goed doen, je huid voeden, rust geven of weer een gezonde boost en het is ook nog eens een heerlijk relaxmoment voor jezelf!

 

Gezichtsbehandeling

Nu kun je voor een gezichtsmasker en verzorging naar de schoonheidsspecialiste gaan, maar hoe leuk is het om jouw eigen, verzorgende gezichtsmasker te maken! Je kunt hiervoor zoveel natuurlijke producten gebruiken. Zo ben je milieubewust bezig, het geeft je voldoening en het scheelt ook weer in de portemonnee!

 

Alleen of samen

Nu is het heerlijk om even een moment voor jezelf te nemen, maar hoe gezellig en tof is het om dit met een of meerdere vriendinnen, je dochter, moeder of zus te kunnen doen. Organiseer een pyjamaparty, ga feel good films kijken, ontspan, drink een wijntje (of twee) en GENIET. Want dat is het belangrijkste, vooral genieten en relaxen. En of je dat nu samen of alleen doet, het gaat er vooral om dat je kunt ontspannen.

 

Maak je eigen gezichtsmasker!

 

 

Ingrediënten:

Welke ingrediënten heb je nu nodig voor een goed masker? Dit hangt helemaal af van jouw type huid en wat jouw huid nodig heeft. Je kunt zelf jouw eigen masker samenstellen. Is jouw huid erg droog, gebruik dan banaan, komkommer of avocado. Voor een vette huid gebruik je aardbeien, dit verkleint de poriën en reinigt de vettere huid. Yoghurt kan jouw huid helpen om puistjes en mee-eters te verwijderen. Yoghurt heeft namelijk een reinigende werking. Let op! Mensen die een lactose-intolerantie hebben mogen yoghurt niet gebruiken! Hieronder een paar fijne gezichtsmaskers om uit te proberen.

 

Havermout voor vette huid:

• 8 eetlepels havermout

• 1 ei

•1 eetlepel citroensap

Gebruik: Havermout moet je eerst in water koken. Als het heeft gekookt en daarna goed afgekoeld is, dan kun je het met de overige ingrediënten mengen. Geef dit masker 10 minuten de tijd om goed in te trekken. Havermout kalmeert de rode vlekken en het citroensap zorgt ervoor overtollig vet en dode huidcellen worden verwijderd.  

 

Vochtinbrenger banaan:

• 1 rijpe banaan


• 1 theelepel honing


• Paar druppels limoensap

Gebruik: Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Prak de banaan met een vork of gebruik hiervoor een blender. Smeer een dikke laag op je gezicht en laat de ruimte rondom je ogen en mond vrij. Laat dit masker 15 minuten intrekken en spoel daarna goed af met lauwwarm water. Dit masker zorgt voor voeding van jouw huid na bijvoorbeeld een dag werken in de airco. Het geeft je huid weer een verfrissende look.

 

Stappenplan

Voordat je jouw masker gaat aanbrengen is het van belang om jouw huid goed schoon te maken. Haal make-up goed van je gezicht, zorg dat het helemaal schoon is. Je kunt voordat je een masker gaat gebruiken ook nog eventueel stomen. Laat een pannetje met water koken en even afkoelen, wanneer de eergste hitte er vanaf is ga je boven de pan hangen met een handdoek over je hoofd. Wel voorzicht hoor, de pan kan erg heet zijn! Door de warmte gaan jouw poriën openstaan en dat zorgt ervoor de ingrediënten goed hun werk kunnen doen. Breng een dikke laag van jouw masker aan, je hoeft echt niet zuinig aan te doen! Zorg ervoor dat je de ruimte rond je ogen en mond vrijhoudt en neem je nek ook even goed mee met jouw masker.

 

VERPLICHTE STILTE

Ten eerste is dit echt even goed voor je mind, rust in je hoofd! Maar de verplichte is ook echt nodig zodat het masker goed zijn werk kan doen. Ga lekker in bad liggen of op de bank, een heerlijke relaxstoel, maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk. Je kunt tijdens de inwerktijd ook mediteren. Zo maak je optimaal gebruik van deze relaxtijd en geef je jezelf echt de rust en ruimte om weer op te laden of juist dingen weer los te laten. Laat een masker ongeveer 15 à 30 minuten inwerken, deze tijd heeft het ook echt nodig om jouw huid goed te kunnen voeden.

 

Nabehandeling

Verwijder het masker met lauwwarm water, je kunt hier eventueel een washandje bij gebruiken. Zorg ervoor dat je jouw gezicht goed droogmaakt. Het best is om met een handdoek te deppen en niet hard te wrijven. Hierna kun je nog een avond- of dagcrème aanbrengen of een serum.

 

Neem de tijd en geniet van jouw moment, je bent het waard!

 

 


Dit artikel is geschreven door Moniek Herkert. Deze enthousiaste en van oorsprong, gezellige Brabantse houdt van creatief bezig zijn, veel schrijven en andere mensen leren kennen. Met haar blogs wil ze graag mensen inspireren en informeren en dat met een dosis humor. Vindt je het leuk om met Moniek in contact te komen? Stuur haar dan hier een berichtje!