VITAMINE ZON, ZEE EN STRAND

Geplaatst door wannabefriends | 04-09-2020

Vitamine zon, zee en strand.

 

Herken je dat ook, de mooie zomerse dagen lijken nu dan toch echt wel voorbij. De regen komt tevoorschijn en het zonnetje verdwijnt steeds meer, de dagen worden langzaam aan weer korter. We gaan weer richting de herfst. Dit is het moment dat veel meiden zich ook meer binnen in huis begeven, want naar buiten gaan in de regen is toch echt minder leuk, althans dat zou je zeggen maar op de meeste momenten is het heerlijk om er even goed op uit te gaan! Heb je ook de luxe om een strand dichtbij in de buurt te hebben? Of is het makkelijk te reizen voor je? Zoek dan zeker het strand op, het wordt niet voor niets vitamine zon, vitamine zee en vitamine strand genoemd! Je knapt er heerlijk van op, maar wat kun je nou eigenlijk doen op de mindere zonnige dagen op het strand? Hier onder voor jullie een aantal tips:

 

Tip 1: een heerlijke wandeling.

Pak je fijnste wandelschoenen uit de kast en maak een lekkere wandeling langs het strand, als het zelfs een beetje stormt is die wind zo fijn! De wind blaast al je gedachtes even weg, geeft je inspiratie en je wordt even helemaal zen.
Je kan natuurlijk ook gezellig met je gezin of leuke vriendinnen de wandeling maken, geniet van elkaar en je heb vaak zulke mooie fijne gesprekken! Maar het belangrijkste is, je krijgt van de frisse lucht de meeste vitamines binnen!

 

Tip 2: zoek een leuk strandpaviljoen op.

Regent het een klein beetje en heb je toch zin om er op uit te gaan naar het strand? Echt geen probleem! Zoek je favoriete strandpaviljoen op en geniet.
Je kan dit op verschillende manieren doen, met vriendinnen, familie of zelfs alleen.
Werk je thuis en heb je even geen motivatie? Pak je laptop, tas etc. en zoek een heerlijk rustig plekje in het strandpaviljoen met het mooiste uitzicht richting de zee. Hoe lekker is het als je er een kopje koffie bij besteld? Je wordt alleen al gemotiveerd van de sfeer in het strandpaviljoen, jij blij en je werk blij! Een groot voordeel is als je klaar bent met je werk dan kan je zo even het strand op lopen en heerlijk uitwaaien. Andere momenten zijn er ook heerlijk borrelen, lunchen, dineren of koffie drinken, dit zou je ook kunnen doen na je wandeling of er eventueel voor.

 

Tip 3: sportkleding aan en gaan.

De titel van de tip zegt ook al wel iets, ben je een beetje sportief? Hoe lekker is het dan om richting het strand te gaan? Je zal wel denken bah in de dagen die er aankomen? Geen zon, maar wel wind en regen? Dan is het juist heerlijk om te gaan! Of je nu van yoga, hardlopen of kracht / spiertraining houdt, het kan allemaal op het strand! Hoe lekker is het dan om dit in de frisse lucht te doen en dan niet in het parkje om de hoek maar gewoon even op het strand! Niet alleen je workout is done, maar  je hebt meteen je vitamientjes opgedaan!

 Vriendinnen online maken

Tip 4: elk moment van de dag.

Het voordeel is dat er gewoon geen openingstijden aan het strand zitten, of je nu een ochtend-, middag-, of avondmens bent, je kan altijd richting het strand. In de ochtend lekker rustig wakker worden, of de zon nou schijnt, het hard waait of zelf een beetje regent, het maakt echt niet uit. Elk moment van de dag op het strand is ontspannen en je kan dan nog van alles doen. Vooral in de avond, zomer of winter, de zon gaat altijd onder. In de zomer wat later en de winter wat vroeger. Het blijft mooi om de zonsondergang te bekijken. Het strand heeft op elk moment zijn eigen charmes, oftewel, elk moment heeft wel wat bijzonders.


Tip 5: het ontspanningsritueel met vriendinnen/familie.

Is het net even te fris? Geen probleem, dan is deze tip perfect! Sprokkel in een oude big shopper tas wat houtjes mee, oude kranten / papieren, wat aanmaakblokjes en een aansteker. Goh, zul je denken? Wat moeten we daar dan mee? Nou kijk, graaf een kuiltje (doe de kranten/papieren hierin als het zand wat vochtig is), doe de houtjes er in en maak het vuurtje aan. Heb je een goed boek mee als je alleen bent? Of ben je gezellig met vriendinnen/familie? Je warmt op van het vuurtje en geniet van de omgeving.

Hoe veel vitamines zullen jullie deze aankomende periode meepakken? Zullen jullie nu nog vaker richting het strand gaan? Al is het alleen maar om weer even op te laden! Laat ik maar zo zeggen, heel kort en krachtig: kom die deur uit en geniet van de vitamines zon, zee, strand op elk tijdstip van het jaar!

 


 

Eveline Wannabefriends 


Deze blog is geschreven door Eveline Kikkert. Een vrolijk eiland meisje, ze houdt van gezellige drankjes drinken, creatief bezig zijn en onder de leukste mensen zijn! Ze is moeder van twee prachtige zoons, die het ook erg leuk vinden om gezellig onder andere kindjes te zijn.