UITTIPS

Geplaatst door wannabefriends | 04-02-2020

Yes! Je hebt een leuk gesprek gehad met een andere vriendin op ons platform. Jullie willen samen iets leuks gaan doen. Maar wat? Wannabefriends zet 5 leuke tips voor jullie op een rijtje!

1. High tea

Gezelligheid, warmte en … heel veel lekkers! Dat klinkt toch bij elke vrouw als muziek in de oren?
Bij een high tea horen verschillende zoete en hartige gerechtjes en natuurlijk mag de thee niet ontbreken! Tegenwoordig zijn er heel veel plaatsen waar je terecht kunt voor een lekkere High tea. Wel even rekening ermee houden dat je vaak minimaal 24 uur van te voren een High tea dient te reserveren.

TIP: iets minder budget? Organiseer dan zelf een High Tea!
Ieder neemt iets lekker mee of nog leuker: ga samen de keuken in en maak een aantal lekkere gerechten. Een gezellige middag gegarandeerd!

2. Speel toerist in eigen land
Heb je een klik met iemand die niet heel dichtbij woont? Wat leuk! Des te meer reden om elkaars woonplaats eens te bezoeken! Jouw nieuwe vriendin kan je vast de ins en outs van haar dorp of stad laten zien!

TIP: het is natuurlijk ook heel erg leuk om ergens af te spreken waar jullie beiden nog nooit zijn geweest. Kies samen een leuke stad uit en ga op ontdekkingsreis. Inspiratie nodig? Suzanne van Vrijemeid.nl zette de leukste plekken van Nederland op een rijtje. Bekijk ze hier

3. Naar de bioscoop is altijd een goed idee
Ken je dat onwennige gevoel bij een eerste afspraak? Misschien vindt je het wel super spannend om af te spreken met iemand die je nog niet in real life kent? Dan is de bioscoop het perfecte uitje! Direct bij aankomst hebben jullie een onderwerp om over te kletsen, jullie bekijken de film.. halen iets lekkers in de pauze en na de film kun je bijvoorbeeld nog een drankje doen.

4. Escape room
Houden jullie beiden wel van een spelletje? Hoe leuk is het dan om samen te ontsnappen uit een Escape room?! De escape rooms schieten als paddenstoelen uit de grond, het is een ware hype. Er zijn vele verschillende thema’s waaruit jullie kunnen kiezen. Elke kamer heeft zijn eigen verhaal met opdrachten en hints die daarbij aansluiten.

TIP: in Apeldoorn is reeds een escape room geopend welke geheel draait om… wijn! Je leert in deze wijnproeverij van alles over de wijnen, je proeft verschillende soorten en ondertussen tikt de tijd om te ontsnappen door. Kraken jullie de kluis van de lekkere fles wijn? Dan is deze uiteraard voor jullie! Bekijk hier de website van de Wijn escape room.

5. Rolschaatsen is hip
Liever een sportiever uitje? Ga dan samen rolschaatsen of skeeleren! Dit kan natuurlijk bij een van jullie in de omgeving maar dicht bij Rotterdam (Capelle a/d Ijssel) is er een ware indoorrolschaatsbaan in disco style! Je hoeft je eigen skates niet mee te nemen deze kun je daar huren, parkeren is gratis en het is voor alle leeftijden! Extra leuk: op vrijdag- en zaterdagavond laten de DJ’s flink van zich horen!

TIP: Ben je niet zo goed in rolschaatsen? Op woensdagavond kun je mee doen met de skatelessen!
Meer informatie over Skatefever vind je hier.