1STE VRIENDINNENDATE

Geplaatst door wannabefriends | 23-01-2021

Moniek vertelt over haar eerste vriendinnendate. Was het spannend? Viel het mee? En is er een vriendschap ontstaan via onze vriendinnenwebsite?

 
Wil jij ook je verhaal delen en gepubliceerd worden op Wannabefriends? Stuur ons dan een mail!....

 

Zomaar iemand aanspreken via de chat vond ik in het begin erg spannend. Ik had mij aangemeld op Wannabefriends omdat ik was verhuisd, kort daarna bevallen van een zoon en door lichamelijke klachten veel thuis zat. Ik miste het contact, voelde mij redelijk eenzaam en wilde graag mensen uit de buurt leren kennen, maar hoe dan?

Via het Instagram account van Naomi ( sieradenwebwinkel Jaceys) kwam ik bij de website van Wannabefriends uit. In het begin vond ik het best een ding. Wat zeg je dan precies tegen iemand die je wilt aanspreken? Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin geen reacties kreeg op mijn berichten en dat deed wel iets. Ik voelde mij onzeker en dacht dat mijn berichten niet goed waren. Uiteindelijk ben ik bij team WBF gekomen en daar wat zekerheid gekregen door het delen van tips en ervaringen en er waren ook veel “slapende” leden. Samen met het team gingen we aan de slag om iedereen weer actief te maken op de website en het platform eens flink 'op te ruimen'. 

Na een tijdje kreeg ik het zelfs druk met berichten schrijven vanwege alle reacties, super leuk! Vele leuke gesprekken met vrouwen, zowel dichtbij als ver weg. Ik vind het leuk om te kletsen, mensen te leren kennen en ik zoek ook naar overeenkomsten. In mijn geval kijk ik dan naar andere (jonge) moeders, vrouwen die creatief zijn, misschien ook een hond of huisdier hebben en graag wandelen. Maar vooral een flinke dosis gezelligheid. Ik zie er ook geen hinder in als iemand verder weg woont, als het klinkt dan is het goed toch? Afstand maakt het wellicht iets lastiger om 'spontaan' af te spreken maar des te leuker is het om dan een dag naar elkaar af te reizen en de omgeving van de ander te leren kennen.

Na even actief te zijn op de vriendinnensite leerde ik een andere jonge moeder uit Kampen kennen. We hebben veel gechat en daarna toch al gauw nummers uitgewisseld en zijn we via Whatsapp verder gegaan met onze gesprekken. We hadden veel contact en leerden elkaar zo op afstand wel kennen, toen bleken we al veel overeenkomsten te hebben, super leuk! Ondanks Corona, konden we nog wel wat afspreken en zijn we wat gaan drinken bij een restaurant in Kampen. Ik moet zeggen dat ik best nerveus was, maar ik had wel zin in gezelligheid! Zij had haar zoon gezellig mee en mijn zoon was naar het kinderdagverblijf. 

Het was oprecht erg gezellig, voelde helemaal niet ongemakkelijk en we hadden gauw leuke gesprekken. We hadden het over onze ervaringen als moeders, waarom we ons hadden aangemeld bij de vriendinnensite van WBF, werk, partners, hobby’s etc. De tijd vloog echt voorbij! Het is echt leuk hoe een vriendschap zo kan ontstaan. We waren het er ook al snel over eens dat we gauw weer eens wilden afspreken, maar dan bij elkaar thuis. Na dit uitje hebben we dan ook nog wat vaker afgesproken en via Whatsapp ook veel contact. Er zijn ook al wat kaarten over en weer gestuurd toen mijn zoon in het ziekenhuis had gelegen, maar ook toen haar zoon steeds ziek was, maar ook toen hij 1 jaar werd.

Ik ben heel blij met de contacten die nu ook nog steeds lopen via de chat van Wannabefriends en de vriendschap in Kampen. Ik kom weer meer de deur uit, voor zover dat nu mogelijk is met Corona, en ik vind het leuk en gezellig om andere vrouwen te leren kennen.

Wannabefriends is een mooie manier om vriendinnen online te leren kennen, lekker laagdrempelig en geen verpichtingen. En als je niet rechtstreeks een berichtje durft te sturen, kun je ook het kennismakingsspel doen, ook leuk om eens uit te proberen!

Helaas is op dit moment iets leuks doen of ergens naartoe gaan geen optie vanwege de lockdown. Creatief omgaan met de situatie is dan ook wel nodig. Je kunt nu ook eerst gaan videobellen, zo heb je toch al wat persoonlijker contact. Je kunt ook leuke kaarten en brieven maken en schrijven, met z’n 2 gaan wandelen en buiten lekker warme chocomel drinken. Er zijn echt nog wel manieren te bedenken om elkaar te leren kennen. Online een gezelschapsspel doen of gamen kan ook als je daar van houdt.  

Nu, in deze bizarre tijd, is contact met anderen belangrijker dan ooit. Even een praatje, iets gezelligs en een luisterend oor kan je zo goed doen! Dus wees niet bang of onzeker, het kan je alleen maar iets positiefs opleveren, namelijk een vriendschap en leuk gesprek! Stel jezelf open, stel vragen aan elkaar en kijk of je elkaar op afstand toch kunt zien, spreken en misschien iets leuks ondernemen. 

Vooral veel plezier en gezelligheid, dat is wat Wannabefriends is en kan brengen! Vriendinnen online vinden is niet eng maar hartstikke leuk!