LEUKE DINGEN OM TE DOEN TIJDENS CORONA

Geplaatst door wannabefriends | 07-04-2020

7 leuke dingen om te doen met je beste vriendin tijdens corona

Afspreken met vriendinnen is altijd al belangrijk. Maar zeker in tijden van corona, waarin we massaal binnenzitten. “Huh, afspreken?”, hoor ik je denken. Ja, dat kan dus ook gewoon digitaal. Lang leve Skype, Facetime, Zoom en WhatsApp-videobellen! En je kunt niet alleen uitgebreid bijkletsen. Er zijn nog veel meer leuke dingen om te

doen met je beste vriendin tijdens corona. Romy van de vrolijke blog Vaker Vrolijk deelt 7 tips waarmee jij je de komende tijd niet hoeft te vervelen.

 

1. Ga (online) samen lunchen

Samen lunchen bij een hip koffietentje is natuurlijk het allerleukst. Maar ook nu alle koffietentjes hun deuren gesloten hebben, is het nog best mogelijk om samen wat lekkers te eten. Spreek met je beste vriendin af op Skype of Zoom rond lunchtijd en zorg ervoor dat er genoeg lekkers voor je klaarstaat. Als je vriendin vanuit haar huis hetzelfde doet, kunnen jullie vanachter jullie computerschermen alsnog samen lunchen. 

En het voordeel is: je kunt ook nog eens precies eten wat jij lekker vindt. Niemand die dat ene lekkere chocolaatje voor je neus wegkaapt. 

 

2. Speel een spel samen

Mens-erger-je-nieten zal tijdens corona niet gaan, maar online zijn er meer dan genoeg spellen te vinden om jezelf urenlang mee te vermaken. En niet alleen jezelf. Veel spellen kun je prima vanaf afstand samen spelen. Animal Crossing bijvoorbeeld. Of misschien wel The Sims. Zo kom je met gemak úren door zonder dat verveling op de loer ligt.

 

3. Klets de oren van elkaars hoofd

Bijkletsen is natuurlijk altijd een goed idee. En vanaf afstand gaat dat net zo goed als wanneer jullie bij elkaar in de kamer zitten. Het leuke is dat je dankzij Zoom, Skype en Facetime ook gewoon tijdens je dagelijkse bezigheden kunt kletsen. Bijvoorbeeld als je net je lunch in elkaar flanst of zelfs als je de badkamer aan het schoonmaken bent. Het nuttige met het aangename verenigen noemen ze dat, toch?! 

 

4. Schrijf elkaar ouderwetse brieven

Allemaal leuk en aardig, die appjes en video-calls van tegenwoordig. Maar wat is er mis met kaarten en brieven?! Deze periode is een goede gelegenheid om weer eens ouderwets met pen en papier aan de slag te gaan. Schrijf elkaar brieven en stuur die per post op. Een stuk spannender dan e-mails en appjes. En ook nog eens veel leuker om te ontvangen! Tja, we willen allemaal wel weer eens iets anders op de deurmat krijgen dan blauwe enveloppen of saaie brieven van de bank. 

 

5. Geef elkaar stylingadvies op afstand

Waarschijnlijk kan niemand je zo goed adviseren over de perfecte outfit als je beste vriendin. Zij kent je natuurlijk als geen ander. Gelukkig is ook dat prima mogelijk vanaf een afstandje. Zet Facetime aan en ga voor je kledingkast staan, zodat je vriendin goed kan zien wat je hebt liggen. Pak een item uit je kast en vraag je vriendin om over geweldige combinaties na te denken. Wie weet ontdek je zo nog eens verrassende nieuwe outfits. En na een tijdje kunnen jullie natuurlijk de rollen omdraaien en kun jij de stylist voor één uur uithangen.

 

6. Kijk samen een tv-programma of serie

Zijn jullie gewend om samen programma’s of series te kijken? Ook dat hoeft door corona niet zomaar te stoppen. Jullie kunnen gewoon doorgaan waar jullie gebleven waren. Spreek met elkaar af wanneer jullie de nieuwe aflevering aanzetten. Zorg ervoor dat jullie op hetzelfde moment klaar zitten (eventueel met popcorn in de aanslag) en bel elkaar dan op. Kun je mooi allebei vanuit je eigen huiskamer toch nog een beetje samen tv-kijken. En natuurlijk commentaar met elkaar uitwisselen over die ene gekke boer uit Boer Zoekt Vrouw of dat irritante personage uit jullie lievelingsserie. 

 

7. Of doe samen een work-out

Nog zoiets: work-outs doen. We moeten natuurlijk wel fit blijven, maar dat is net wat lastiger nu alle sportscholen gesloten zijn. Thuiswork-outs zijn dé oplossing. En ook die kun je gezellig samen doen. Zet allebei dezelfde thuiswork-out op YouTube aan, bel elkaar op voordat je begint en sla dan samen met dezelfde work-out aan het sporten. 

 

Dit punt kun je trouwens ook prima combineren met het punt hierboven. Want na een intensieve thuiswork-out is urenlang samen series bingewatchen natuurlijk hartstikke toegestaan 😉 

 

Heb jij nog meer tips voor leuke dingen om samen te doen tijdens corona? Laat het gerust weten! Wij zijn heel benieuwd.

 

 


Dit artikel is geschreven door Romy Veul. Een roodharige enthousiasteling die het leven graag zonnig inziet.
Het liefst met lieve mensen om haar heen. Op haar blog 
Vaker Vrolijk deelt ze elke dag een leuk artikel om jou vaker vrolijk te maken.