Vriendschap is...

Uren met elkaar kletsen

Zoek vriendinnen

Leeftijd

TOT

 • Je beste vriendin en jij hebben blijkbaar vergelijkbare hersenactiviteit

  Je beste vriendin en jij lachen om dezelfde grapjes, jullie bestellen vaak dezelfde soort wijn en hebben dezelfde smaak qua kleding. Hoe kan dat nou?

  Een onderzoek heeft aangetoond waarom jullie zoveel gelijkenissen hebben. Het blijkt dat beste vrienden vergelijkbare of soms identieke hersenactiviteit hebben. 

  Soulmates
  Om tot dit antwoord te komen moesten 279 studenten een vragenlijst over vriendschap invullen en werden er beelden getoond waarbij hun hersenactiviteit gemeten werd door een MRI-scan. De beelden waren super random, van beelden van een bruiloft tot aan een astronaut in de ruimte. 

  De MRI-scans toonden aan dat hoe closer de vrienden waren, hoe gelijker de hersenactiviteit er uitzag. De onderzoekers konden zelfs - zonder dit te weten - zien welke testpersonen daadwerkelijk vrienden waren. 

  Wat zoeken we in een vriend? 
  Toch blijven we met één vraag zitten: zoeken mensen in eerste instantie vrienden die net zo als zij zijn of worden vrienden na verloop van tijd meer 'gelijk'?

  "We denken dat beide aan de hand zijn", vertelt auteur Adam Kleinbaum. "In feite geloven we dat het een goede zaak is, omdat het hebben van goede vrienden met vergelijkbare hersenactiviteit lonend is omdat het de eigen waarden, meningen en interesses versterkt'." 

  Bron: Beau Monde, Beeld: Getty

  Geplaatst op 02-05-2018 door wannabefriends lees meer
 • Voorjaarskriebels!

  Ja, het is voorjaar! Kriebels om naar buiten te gaan en leuke dingen te doen. Met wie? Met je vriendinnen natuurlijk....Lekker genieten!

  Geplaatst op 28-03-2017 door wannabefriends lees meer
 • Vriendschap tussen man en vrouw?

  Op onze website mogen mannen zich niet inschrijven. Met name omdat we willen verkomen dat het toch een soort van datingsite gaat worden. Bij ons gaat het echt alleen om vriendschap.

   

  Toch zijn de meningen verdeelt. Vind jij dat er er vriendschap kan zijn tussen een man en vrouw?

  Geplaatst op 21-09-2016 door wannabefriends lees meer
Copyright © 2019 www.wannabefriends.nl. Gerealiseerd door iBrandz Media