Sanne (27)
12 september 2020

Hoi dames, 

Ik wil graag af van die zwangerschapskilo's en het liefst een beetje meer. Het lukt me alleen nog niet zo goed. 
Hebben jullie tips om het beter vol te houden of lekkere, gezonde recepten? 
Zijn er meer dames die in strijd zijn met de kilo's? Altijd goed om elkaar te motiveren!

Liefs,

Sanne

Aangemaakt

169d

Laatste bericht

3630h

Antwoorden

6

Weergaves

469
sporty87sam (33)
30 september 2020

Hoi hoi! Wat ik je vooral zou willen aanraden is om een verandering te zien in leefstijl. Vaak zijn meerdere diรซten tijdelijk en daarmee ook het gewichtsverlies tijdelijk. Door een snelle afval methode zoals een dieet gaat je stofwisseling daarop veranderen. Pak je je gewone patroon weer op dan komen de kilo's er sneller aan en weeg je vaak meer dan voor je begon met afvallen. Ik zou bijhouden wat ik op dit moment eet. Probeer dat eerst twee weken en zo eerlijk mogelijk. Een app kan hierbij helpen zoals my fat secret bijvoorbeeld. Vervolgens kan je dan kijken waar je wat kan aanpassen. En bedenk dat bewegen, slaap en stress ook factoren zijn om rekening mee te houden. Vaak draait het om je hele situatie in beeld te krijgen en niet een enkele focus op alleen een klein aspect ervan. Heel veel succes in elk geval! Mooie bron: OERsterk

0

Yoni (32)
15 september 2020

Hoi Sannanas! Nou je hebt hier opper jojo in levende lijve hoor! Haha.. Ik zeg altijd het is levenslang die kilo's.. Ik ben pas 12 kilo afgevallen door niet snoepen en sporten (ondertussen zitten er wel weer wat bij na de vakantie) Ik merk alleen dat het sporten mij een beetje tegen gaat staan, omdat ik van mijn coach 4x per week word verwacht haha dus ik probeer daar nu even een tussenweg in te vinden! Begin dit jaar was ik begonnen met koolhydraatarm (keto) dieet, dat werkt echt top!! En je mag nog super veel lekkere dingen eten (slagroom, mayonaise) die laag in koolhydraten zijn! Het gaat bij dat dieet vooral om de vetten en eiwitten, zeker even een aanrader om naar te kijken! Liefs Yoni

0

Sanne (27)
16 september 2020

Hoi Yoni, bedankt voor je reactie. 4x in de week is idd erg veel. Zeker icm werk, gezin etc. Koolhydraatarm heb ik idd vaker gehoord. Ben alleen zo bang dat daardoor het jojo-effect nog groter wordt als je dan weer meer koolhydraten gaat eten.

Wendy (30)
16 september 2020

Hi Yoni! Ik kwam laatst iets tegen over Keto op facebook! De voor- en nafoto's die ik daarbij zag liegen er ook niet om! Ik ga me eens inlezen. Jij bent dus ook tevreden over dit dieet? Thanks voor de tip!

Denise M (32)
15 september 2020

Hi Sanne! Het lukt mij ook niet om het snoepen te laten.. Wat ik nu doe, is calorieรซn tellen. Max 1625 per dag (en 1 cheatdag in het weekend) en zo kan ik kiezen wat ik neem, zolang het maar binnen mijn "budget" past! Ik zorg dat ik zo vers en licht mogelijk kook, zodat ik altijd wat calorieรซn over hou voor een koekje en cholaatjes. Oh en wij hebben nu alleen nog kleine zakjes chips.. dan pak je niet snel te veel! Op mijn manier gaat het zeker niet snel (0,5 tot 1 kilo per week), maar is het voor mij wel vol te houden.. Veel succes!!!

0

sporty87sam (33)
30 september 2020

Vaak is het zo dat als je langzaam afvalt dat je dan ook blijvend afvalt! Dus super goed bezig op deze manier. Kleine aanpassingen zijn het beste vol te houden!

Sanne (27)
16 september 2020

Hoi Denise, bedankt voor je reactie en je fijne tips. Dat lijkt mij ook perfect 0,5 tot 1 kilo in de week.

Wendy (30)
14 september 2020

Hi Sannanas! Ik ben ook in strijd met mijn kilo's. Ben momenteel op mijn zwaarste gewicht ooit :-( en ik vind het zรณ moeilijk ze eraf te krijgen. Ik heb een tijdje Intermittent Fasting gedaan. Daar hoorde ik veel goede verhalen over en daar stond mijn dietiste ook achter! Echter in het weekend verprutste ik het dan steeds.. Ik ga donderdag een crosstrainer ophalen en zet deze dan in de woonkamer neer. Hopelijk motiveert dat tot meer bewegen!! Waar loop jij in vast? Houd vol he! En elke dag is een kans het weer op te pakken! Liefs, Wendy

0

Wendy (30)
18 september 2020

Klopt ja, ik was begonnen met 16 uur vasten en 8 uur eten (12.00-20.00 uur) maar had het uitgebreid naar 18 uur vasten en 6 uur eten (12.00-18.00 uur). Ik ben een slechte ontbijter, dus die eettijden werkte voor mij het beste en makkelijkste vol te houden. Maar dan inderdaad in het weekend toch een late night snack en nog aan de wijn 's avonds... Blijft lastig ja!

Sanne (27)
16 september 2020

Hoi Wendy, bedankt voor je reactie. Dat is toch alleen eten tussen een bepaalde tijd? Tussen welke tijdstippen at jij dan? Bij mij zijn de weekenden ook minder. Maandag t/m donderdag gaat goed. Vrijdagavond na het volleyballen wordt er vaak patat en snacks besteld en dat kan ik gewoon geen nee tegen zeggen. En verder ja, het is weekend dus uitgebreid ontbijten, lekker eten etc. Lastig!

Ashly (midden brabant) (29)
13 september 2020

Ik ben ook ca. 4 weken niet aan het snoepen. Max 2 koffie per dag en verder alleen water. Verder niks extra en ca 4 kg eraf.

0

Ashly (midden brabant) (29)
14 september 2020

Hoi Sannanas, Ik drink op zich niet veel. Maar wat ik drink is dus water (naast de 2 koffie op werkdagen). Ik ben altijd een slechte drinker geweest, dus veel water drinken kan ik je niet bij helpen.

Sanne (27)
13 september 2020

Oh wat fijn en goed! Ik heb echt moeite met veel water drinken. Daar nog tips voor?

Naomi (31)
13 september 2020

Hoi Sanne, Ik was begonnen aan de 50 dagen niet snoepen challenge. Ik ben er ruim 2.5 kilo van afgevallen zonder te sporten o.i.d. in 3 weken tijd. Dus dat zou mijn eerste tip zijn.. probeer al het lekkere ongezonde te laten staan. Niet in huis halen scheelt een hoop ;-) Succes!

0

Sanne (27)
13 september 2020

Niet snoepen vind ik echt lastig. Ik volg momenteel WW en daar hebben ze zoete tussendoortjes ontwikkelt. Echt perfect voor mij als zoetekauw.