Jessica (29)
13 september 2020

Hi meiden, 

om elkaar wat beter te leren kennen lijkt het me leuk om te horen wat jullie doen qua werk en/of studie. Denk aan de volgende antwoorden; 

Welk beroep, welke studie, fulltime/parttime, hoeveel uur, al lang bij dezelfde werkgever, waarom heb je dit beroep gekozen en wat is er leuk aan? 

Ik zal in de reacties mijn antwoorden geven! 
 

Liefs Jessica

Aangemaakt

168d

Laatste bericht

1991h

Antwoorden

9

Weergaves

519
Thirza Willighagen (22)
07 december 2020

Hallo iedereen! Ik studeer Kunst en Economie (op de HKU) en ik zit op het moment in mijn laatste jaar en ben dus bezig met afstuderen. Ik studeer af op het gebied van duurzame mode. Naast mijn studie werk ik parttime bij Blokker, waar ik zowel hulpkracht ben als vervangend bedrijfsleider. Liefs, Thirza

0

Yoni (32)
15 september 2020

Hoi Jessica! Wat leuk, zo komen we steeds meer over elkaar te weten! Ik ben zelf al 17 jaar kapster (oh ik voel me zo oud als ik dit zeg haha) maar goed ik heb dus de kappersopleiding en allround kappersopleiding afgerond aan het Da Vinci College in Dordrecht, Ik begon aan de opleiding toen ik 15 was, en heb de BBL opleiding gedaan dus gelijk in de salon gaan werken. Ik ben begonnen in een echte dorpssalon, waar alleen maar permanentjes enzo werden gezet.. Ik kwam er binnen een jaar al wel achter dat dat totaal niet mijn ding is! Toen ben ik bij een grote kappersketen terecht gekomen Cosmo Hairstyling in Dordrecht, hier heb ik bijna 9 jaar lang gewerkt, als kapster en ook als leidinggevende. Toen kwam het op m'n pad dat ik voor mezelf kon beginnen en heb die kans met beide handen aangepakt. Allereerst heb ik in een salon een stoel gehuurd en op ZZP basis voor mezelf gewerkt.. Daarna kreeg ik de kans om mezelf in te kopen in die salon, en dat heb ik ook gedaan.. We waren daar met z'n 2e maar kregen 't te druk om met z'n 2e te kunnen blijven.. Dus besloten we personeel aan te nemen (nooit doen!! haha) Maar ook daar kwam ik al vrij snel achter dat dat niet mijn ding was om met personeel te werken.. Ik kwam toen ook in de periode dat de vader van mijn dochter en ik uit elkaar gingen en ik had toen even een periode dat ik dacht wat moet ik met m'n leven en hoe ga ik ervoor zorgen dat ik op mijn eigen benen kan blijven staan.. Nou in die periode belde mijn beste vriendin, die ik heb leren kennen in de tijd dat ik in Dordrecht werkte, die toen ook een eigen salon had in Oudenbosch of ik alsjeblieft haar kant op wilde komen omdat degene waar ze mee samenwerkte ermee ging stoppen.. Nou daar twijfelde ik geen moment over en heb gelijk ja gezegd! Ik run nu alweer bijna 3 jaar de salon samen met m'n beste vriendin! We werken allebei op ZZP basis, echt een ideale constructie, we delen de kosten en verder is t ieder voor zich! Ik werk gemiddeld zo'n 3 dagen per week! Nou zo is het een heel verhaal geworden geloof ik haha... En niet onbelangrijk, Naomi ken ik dus weer van de kapsalon! Liefs Yoni

1

Ulrike (21)
14 september 2020

Heyy iedereen! Ik begin volgende week aan mijn laatste jaar op het unief. Ik volg de masteropleiding Accountancy, Fiscaliteit en Financiering, waarbij ik me voornamelijk focus op financiering. Klinkt allemaal wel fancy, maar wat ik er precies mee ga doen na dit jaar weet ik nog niet.. ? Ik lees dat jullie allemaal jullie job heel graag doen, hopelijk vind ik ook zo iets, want dat is toch het belangrijkste! ?

2

Ashly (midden brabant) (29)
15 september 2020

Veel succes in je laatste jaar! Ik ben in mijn voorlaatste jaar begonnen met actief kijken naar functies en vacatures. Tijdens het laaste jaar ben ik gaan soliciteren. Mij gaf het rust tijdens het afstuderen dat ik wist dat ik na de zomervaksntie kon beginnen. Hoe ga jij dit doen? Ik lees dat er ook veel afgestudeerden eerst bewust een paar maanden niks doen..

Ashly (midden brabant) (29)
14 september 2020

Wat een leuke topic! Ik ben kopersbegeleider bij een ontwikkelende aannemer. Dit betekend dat als jij een woning bij ons koopt, ik jouw contactpersoon ben. Samen gaan we dan kijken welke opties er gewenst zijn voor de woning, dit gaat van een extra stopcontact tot aanbouwen en indelingswijzigingen. Dit werk doe ik nu anderhalf jaar. Daarvoor ben ik een jaar werkvoorbereider geweest. Een werkvoorbereider stemt de werkzaamheden en tekeningen van verschillende onderaannemers op elkaar af en zorgt samen met de projectleider dat er een goed gebouw wordt gerealiseerd. De opleidingen die ik heb gevolgd zijn: - VMBO+t Techniek; - MBO Bouwkunde (BOL); 4 jaar - HBO Sociaal pedagogische hulpverlening; 0,5 jaar (ik wou iets totaal anders gaan doen, maar merkte al snel dat ik de bouw veel leuker vind) - HBO Bouwmanagement en Vastgoed; 4 jaar

1

Wendy (30)
14 september 2020

Leuk topic! Leuk ook om van anderen te lezen wat hun achtergrond is!! Ik heb twee totaal verschillende opleidingen gedaan. Ik heb na mijn middelbare school eerst de opleiding schoonheidsspecialiste afgerond. Funfact: Naomi is toen mijn stagebegeleidster geweest!! :-) Tijdens mijn opleiding en werk als schoonheidsspecialiste heb ik ook altijd de wens gehad om jeugdhulpverlener te worden. Ik ben hierna dus de studie sociaal pedagogische hulpverlening gaan doen en werk sinds vier jaar in de psychiatrie op een behandelafdeling waar jongeren zijn opgenomen.

3

Wendy (30)
14 september 2020

Hahaha daar staat me nog wel iets van bij ja.. :-D Mooie tijden!

Naomi (31)
14 september 2020

Wat een tijd was dat Wendy. Was dat nou met jou dat ik zo enorm in de lach schoot tijdens een behandeling? Dat de tranen over onze wangen liepen?

Eveline (27)
14 september 2020

Hi Jessica, Ik ben Eerste Verantwoordelijke Verzorgende (IG) in de ouderenzorg en werkzaam in een verzorgingshuis bij ons op Texel! Mooiste beroep wat er is, al zeg ik het zelf haha! Voor de opleiding ben ik begonnen als Helpende zorg en welzijn niv. 2 BOl, doorgestroomd in Verzorgende IG niv. 3 BBL en een erkende opleiding voor eerste verantwoordelijke verzorgende behaald, wie weet wat voor opleidingen er nog meer gaan volgen. Liefs Eveline

3

Naomi (31)
14 september 2020

Hey meiden! Ik ben afgestudeerd schoonheidsspecialiste. Een paar jaar in een schoonheidssalon gewerkt en de parfumerie hierna werd ik zwanger en zat ik vanwege bekkeninstabiliteit al vroegtijdig thuis. Ik kon niet stil zitten en ben toen foto sieraden gaan maken. Uit eindelijk van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Ik bam ontslag en ben een sieradenwebwinkel gestart www.jaceys.nl ik maak nu vooral persoonlijke sieraden. Denk hierbij aan naam armbanden, kettingen met initialen maar ook handschrift sieraden. De foto sieraden zijn even uit het assortiment geweest maar die komen weer terug! Extra leuk; vanaf oktober gaan wij verhuizen naar een groot kantoor. Lekker voor de feestdagen zodat we allemaal originele sinterklaas en kerstcadeaus kunnen maken!

5

Naomi (31)
14 september 2020

Eigenlijk niet.. ik vind de beautybranche wel echt heel leuk. Maar meer om zelf uit te testen en behandelingen te ondergaan als te geven ;-)

Jessica (29)
14 september 2020

Hi Naomi, Wat leuk om je achtergrond te horen! Mis je het vak van schoonheidsspecialiste niet?

Jessica (29)
13 september 2020

Ik ben Jessica, mama en parttime werkzaam als administratief medewerker bij een Leasemaatschappij, dus als je vragen hebt schiet haha! Ik werk officieel 28 uur (verdeeld over 3,5 dag), ben na mijn zwangerschap naar 24 uur gegaan, met 4 uur ouderschapverlof. Mijn verlof heb ik opgezegd ivm een scheiding en dus is mijn salaris nodig voor het krijgen van een hogere hypotheek, maar ik heb zoveel vrije dagen, dat ik die 4 uur elke week nog opneem! Heerlijk 24 uur werken, maar voor 28 uur betaald worden. Ik werk inmiddels 6 jaar bij het bedrijf en zit er echt heel fijn op mijn plek. Heb voor deze functie gekozen omdat ik de administratie heel leuk vind. Cijfertjes, nauwkeurig zijn, check dat ben ik. Naast mijn baan heb ik ook een eigen blog, www.lifebyjess.nl waar ik probeer twee keer per week een artikel online te zetten. Heb nu weer veel inspiratie dus dat is fijn! Benieuwd wat jullie doen!

4

Moniek (27)
15 september 2020

Wat fijn dat het op werk zo goed is geregeld en dat je het er naar je zin hebt. Erg belangrijk dat je het leuk hebt op je werk! Leuk dat je ook je eigen blog hebt. Leuke afwisseling zo te lezen tussen werk, bloggen en thuis!

Moniek (27)
13 september 2020

Hi Jessica! Ik ben voor de zomervakantie afgestudeerd aan de pabo. Net daarvoor een baan gekregen bij de Talentpool van Roler. Zij zoeken naar scholen voor langdurige inval voor ziekte of zwangerschap etc. Als startende leerkracht kan ik zo op meerdere basisscholen kijken en op zoek gaan welke school en onderwijsconcept echt bij mij past. In wacht op dit moment thuis nog op een oproep. Spannend, mijn eerste baan zo binnen het onderwijs. Wat doe jij?

3

Jessica (29)
13 september 2020

Gefeliciteerd nog met het behalen van je diploma! Mooi vak, heb ook getwijfeld vroeger of ik juf wilde worden, maar ik vind de maatschappij zo veranderd dat ik het toch niet ben gaan doen! Ook wilde ik zelf kinderen later als het mocht lukken en wilde ik niet en bij mijn baan tussen de kinderen zitten en thuis ook nog haha. Daarom viel ook werken in een kinderopvang af destijds