angst voor tandarts

Wendy (33)
27 augustus 2020

Heey hallo allemaal. 

Ik heb een vraagje , ik ben zelf preventie tandartsassistent en ik merk echt dat er nog veel angst is om naar de tandarts te gaan. Nu zit het in mij om mensen te helpen en ik weet echt wel hoe mensen op hun gemak te stellen in de stoel zelf, maar ik wil eigenlijk dat ze al met vol vertrouwen in de stoel komen. Dus hoe zou ik van een afstand kunnen helpen zodat jij.. met iets meer zelf vertrouwen in de stoel gaat bij de tandarts.. 

Hoor graag van jullie

 

Aangemaakt

460d

Laatste bericht

10911h

Antwoorden

2

Weergaves

587
Roxan (30)
01 september 2020

Hallo Wendy, Wat een goed idee van jou! Zelf heb ik dit gelukkig niet dus kan je helaas niet helpen ;)! Hopelijk krijg je reacties waarmee je aan de slag kunt!

0

Wendy (33)
01 september 2020

Heey ja thnx ... ik zie het zoveel bij ons in de praktijk en dan is het al vaal te laat. Dus ja als we dat voor kunnen zijn zo super zijn

Naomi (31)
27 augustus 2020

Hoi Wendy, ik zelf ben ongelooflijk bang om naar de tandarts te gaan. Toevallig heb ik nu ook een pijnlijke tand, nog niet zo pijnlijk dat ik er van wakker lig maar met eten heb ik er wel last van. En toch stel ik die afspraak bij de tandarts steeds uit.. en waarom? Bang voor het onbekende denk ik? Alle scenario's gaan om in mijn hoofd terwijl het misschien iets heel kleins is.. ben ik bang dat het een langdurige pijnlijke behandeling zal worden. Ik denk dat niemand graag voor zijn lol bij de tandarts ligt? Omdat ik niet weet wat er gebeurd lig ik dan toch soort van in angst op de stoel.. Wellicht kan het helpen om uitgebreid te vertellen wat er gaat gebeuren en wanneer je pijn kan verwachten? En of dat dan snel voorbij is of dat je 'je tanden even op elkaar moet zetten' en even door moet bijten.. Kun je hier iets mee?

0

Naomi (31)
27 augustus 2020

Sorry ik las je berichtje verkeerd, wat een goed idee! Ben benieuwd of er meiden zijn die hier hulp bij kunnen gebruiken.

Wendy (33)
27 augustus 2020

Ja dat zijn de dingen die ik al in de behandelkamer zeg voordat de tandarts komt. Wil eigenlijk meer kijken of ik hier zo mensen kan helpen.